În cadrul noii generații de excavatoare, cu modelul CAT® 335 cu consolă spate scurtă, lansat în decembrie 2020, Caterpillar stabilește un nou etalon în rândul excavatoarelor din clasa medie, determinând creșterea performanțelor, cu tehnologii simplu de utilizat, pentru a spori eficiența operatorului cu 45%. Adăugând la aceste caracteristici un design compact, o cabină nouă, un sistem mai eficient de alimentare cu combustibil și intervale mai mari de întreținere, a rezultat un excavator cu un TCO (Cost Total de Proprietate) redus.

Au trecut 25 de ani de la ultima reproiectare majoră a excavatoarelor Cat®. Noua generație de excavatoare Cat® a fost reproiectată de la zero. Departamentul de cercetare și dezvoltare de la Caterpillar a petrecut 5 ani pentru a proiecta noua generație de excavatoare. Având o construcție compactă, modelul CAT® 335 din noua generație de excavatoare hidraulice stabilește performanțe de top, utilizând cele mai înalte nivele de tehnologie standard din producția excavatoarelor din clasa de 35 de tone.

CAT® 335 Next Gen Performante ridicate cu o amprenta la sol compacta

Potrivit producătorului, noul excavator model 335 oferă, pentru o manevrabilitate sporită, cea mai strânsă rază de rotire a consolei spate din clasa sa, astfel încât el se dovedește ideal pentru operarea în șantiere cu spațiu de lucru restricționat, ca de exemplu, excavarea în aproprierea clădirilor sau proiectele rutiere cu închideri ale benzii de circulație. Bine cunoscut în întreaga lume pentru funcționarea sa fiabilă, motorul Cat C7.1, instalat și pe modelul 335, îndeplinește cele mai stricte standarde de emisii de gaze poluante grație unui sistem de post-tratare a gazelor de evacuare fără întreținere.

Configurația standard a motorului oferă o capacitate de operare ridicată la o temperatură ambiantă de până la 52 grade C și garantează pornirea la rece la temperaturi de până la – 18 grade C. Totodată, noul model 335 poate opera până la o altitudine de 4.600 m.

Trei moduri de funcționare a motorului – Power, Smart și Eco, selectabile cu o simplă apăsare de buton când motorul funcționează la ralanti, ajută la reducerea consumului de combustibil cu până la 10%.

PERFORMANȚE SUPERIOARE DE EXCAVARE ȘI RIDICARE
Pentru acționarea brațului și a cupei, noul model 335 este echipat cu cilindri hidraulic cu diametre mai mari, care oferă forțe de săpare cu 15% mai mari pentru lucrările de excavare a solurilor dure. Sistemul hidraulic avansat oferă un echilibru optim de putere și eficiență, oferind în același timp controlul necesar pentru asigurarea unor cerințe precise de săpare. Pentru sporirea productivității, puterea hidraulică este crescută cu 20%. Cu toate acestea, consumul de combustibil nu îl depășește pe cel al modelului anterior, 335F.

Selectarea modului de lucru Smart conduce la economii ridicate de combustibil, prin potrivirea automată a turației motorului și a puterii hidraulice la condițiile de săpare. În aceste condiții de lucru, consumul de combustibil poate fi redus cu până la 10%, fără a afecta în vreun fel productivitatea.

Opțiunile hidraulice auxiliare asigură posibilitatea echipării brațului excavatorului cu o gamă largă de accesorii care sporesc polivalența noului model 335.

Totodată, consumul optimizat de combustibil, ce asigură o eficiență crescută de utilizare a motorului, se datorează și noului ventilator hidraulic și a noilor componente principale ale instalației hidraulice, pompa hidraulică și supapa principală de control electro-hidraulică. Totodată, pentru încadrarea în limitele de transport rutier, au fost optimizate masa operațională și dimensiunile noului model 335. Astfel, chiar dacă ecartamentul șenilelor a fost mărit, pentru o stabilitate laterală mai bună în timpul operării, masa operațională a excavatorului CAT® 335 este sub 36.200 kg, chiar și în echiparea cu lamă de nivelare.

Ecartamentul mai larg a impus și proiectarea unei noi lame de nivelare, care să acopere complet lățimea șenilelor. În plus, echiparea cupei cu dinți Advansys™, care se schimbă rapid, fără a se utiliza ciocanul sau o sculă specială, asigură timpi de ciclu îmbunătățiți datorită pătrunderii mai eficiente în materialul de excavat.

CREȘTEREA SEMNIFICATIVĂ A PERFORMANȚELOR
Integrarea tehnologiilor Cat pe noua generație a excavatorului 335 și ușurința de operare sporesc performanța operatorului, indiferent de nivelul de experiență, astfel că randamentul mașinii crește cu până la 45% comparativ cu operarea manuală. Astfel, pentru maximizarea eficienței, tehnologia «Cat Payload» asigură cântărirea materialului excavat în timpul operării, prevenind astfel supraîncărcarea sau sub-încărcarea vehiculelor. Totodată, tehnologia «Lift Assist», prin compararea sarcinii ridicate și a poziției acesteia, cu sarcina nominală a excavatorului, permite operatorilor să cunoască în permanență dacă mașina se află într-un domeniu sigur de lucru sau este necesară o acțiune pentru a evita răsturnarea.

Utilizând sistemul «Cat Grade 2D», operatorul poate săpa și poate umple golurile conform specificațiilor tehnice de construire, fără operațiuni în plus, astfel încât utilajul să ajungă mai repede la lucrările de nivelare.

Sistemul poate memora până la patru dintre cele mai utilizate adâncimi și compensări ale pantei, ceea ce economisește timp de lucru pe șantier. Mișcările automate ale brațului, balansierului și cupei asigurate de «Cat Grade Assist» asigură o operare mai precisă , cu mai puțin ef ort din partea operatorului. Sunt disponibile permanent upgrade-uri pentru trecerea la «Cat Grade Advanced 2D» sau există posibilitatea utilizării sistemului «Cat Grade 3D», ambele sisteme sporind productivitatea și capacitățile de nivelare.

Sistemul telematic «Cat® Product Link™» colectează automat datele de operare generate de noul 335 pentru a ajuta la gestionarea flotei de mașini. «Cat® Product Link™» redefinește managementul flotei, colectând automat datele de operare ale mașinii, care pot fi accesate oricând și oriunde prin intermediul interfeței ușor de utilizat «VisionLink™» indiferent de tip sau marcă comercială. Informațiile ajută managerii să adopte decizii bazate pe fapte pentru a spori pr oductivitatea la locul de muncă, a reduce costurile, a simplifica întreținerea și a îmbunătăți siguranța și securitatea muncii. Locația mașinilor flotei, orele de funcționare, alertele de întreținere critică și alte informații de operare a utilajelor pot fi accesate și prin intermediul aplicației specifice «Cat App».

EFICIENȚĂ SPORITĂ A OPERAȚIUNILOR DE MENTENANȚĂ
Utilizarea serviciilor «Cat Remote Services» permite companiilor să depaneze și să actualizeze de la distanță software-ul excavatorului 335 pentru a îmbunătăți productivitatea. «Cat Remote Services» permite dealerilor CAT să efectueze teste de diagnoză de la distanță și să identifice astfel potențialele probleme apărute în funcționarea modelelor 335, în timp ce acestea sunt operate în continuare. În aceste condiții, timpul de actualizare a software-ului este redus cu până la 50%, iar operațiunea nu necesită prezența unui tehnician pe excavator, fiind efectuată într-un moment în care programul de lucru este mai lejer.

Comparativ cu modelul anterior 335F, perioadele de întreținere extinse, precum și sincronizarea lor, permite operarea noului 335 pentru o perioadă mai lungă de timp, economisind în același timp până la 20% din costurile de întreținere. Înlocuirea filtrelor de combustibil se face acum la 1.000 de ore de funcționare, la fel ca și înlocuirea elementului filtrant al filtrului de admisie a aerului cu separator de praf. Performanța îmbunătățită a filtrului de ulei hidraulic, combinată cu existența supapelor de reținere ce împiedică scurgerea uleiului din filtru și menține curat uleiului din sistem în timpul înlocuirii filtrului, determină un interval de înlocuire a filtrului de 3.000 de ore, ceea ce reprezintă o creștere cu 50% a perioadei de funcționare a filtrului până la înlocuire.

CONFORT ȘI SIGURANȚĂ ÎN OPERARE, SUPERIOARE
Excavatoarele CAT® 335 din noua generație oferă clienților posibilitatea de a alege între două modele reproiectate de cabină, Delux și Premium, caracterizate în principal prin montajul de noi elemente elastice pentru amortizarea vibrațiilor, scaune încălzite și reglabile pentru operator și control automat al instalației de climatizare, pentru a spori confortul operatorului.

Poziționate ergonomic pentru a reduce oboseala operatorului, joystick-urile pot fi personalizate conform preferințelor operatorului pentru a permite salvarea setărilor și a răspunsului funcțiilor de lucru. Consola pe care este montat joystick-ul din stânga operatorului este rabatabilă, pentru a facilita accesul în cabină.

Echiparea standard cu oglinzi retrovizoare pentru vizibilitate pe partea laterală stânga a excavatorului și spre dreapta lui, precum și cu cameră video pentru vizibilitate în spatele excavatorului, îmbunătățesc și mai mult vizibilitatea pe 360 grade și siguranța lucrului. Pentru a spori eficiența și a crește siguranța, toate punctele de întreținere zilnică pot fi accesate de la nivelul solului. Pentru efectuarea anumitor operațiuni de mentenanță, accesul la platforma superioară de pe capotajul motorului se face în deplină siguranță, grație treptelor antiderapante și a barelor de sprijin, situate la partea din față a excavatorului.

JarexPiese

Copyright 2021 JAREX PIESE. Toate drepturile rezervate

Web Design by Media Serv
Close
Jarex Piese
Jarex Piese
Luni-Vineri: 09-18
Jarex Piese
Salut! Cu ce te putem ajuta?
15:48
Whatsapp